Når du skal flytte kan det være lurt å forsikre deg om at flyttebyrået du velger er seriøst og har erfaring med å gjennomføre oppdraget på en god måte. Det kan være en vanskelig oppgave å finne noen som leverer kvalitet til en fornuftig pris. Her får du noen tips som gjør valget ditt lettere.

Hvilket flyttebyrå bør du velge?

Flytting innebærer ofte mye tid, stress og tunge løft. I tillegg til prosessen med å pakke ned og finne ut hva du ønsker å ta med deg når du skal flytte inn i din nye bolig.

Et flyttebyrå hjelper deg med alt dette. Det kan være en god investering fremfor å gjøre alt selv.

Men hvilket flyttebyrå skal du velge mellom? Det finnes mange flyttebyrå, men er alle gode? Tenk på hvilket firma som har best pris, vilkår og kvalitet slik at du får jobben gjort på en trygg og god måte. Det billigste er ikke alltid det beste.

Her er 4 tips til hva du kan se etter når du besøker nettstedet til ulike flyttebyrå, for å luke ut de dårlige og finne de seriøse som kan levere kvalitet.

  1. Er telefonnummeret registrert på et selskap eller en privatperson?
  2. Er organisasjonsnummeret lett tilgjengelig på hjemmesiden?
  3. Hvordan ser hjemmesiden ut? Stavefeil og amatørdesign kan være en varsellampe.
  4. Får du inntrykk av personene som jobber i byrået, finnes det bilder på nettsidene?

Hvordan oppfører flyttebyrået seg?

Når du kontakter selskapet kan det være lurt å tenke over hvordan du blir mottatt. Svarer de på telefonen når du ringer? Blir dine behov forstått og gir selskapet deg gode råd? Får du uoppfordret ansvarsbestemmelser og vilkår fra selskapet? Dersom du kan svare nei på noen av disse spørsmålene er faren stor for at flyttebyrået ikke er et godt valg.

Det er viktig å få skriftlige tilbud der moms er inkludert i prisen slik at du ikke opplever å få en prisoverraskelse. Dersom du er i tvil bør du be om å få tilsendt bedriftsattest, skatteattest, løyveattest, forsikringsdokumenter og kredittrapport.

Alle seriøse selskap har dette lett tilgjengelig og nøler ikke med å fremlegge det. Da vil du raskt kunne oppdage hvilke selskap som står ansvarlig for oppdraget og om selskapet har betalt skatter og avgifter til staten, eller om de har tvangsinnkrevinger mot seg. Det har kommet mange små firmaer i det siste og flere blir fort borte, men noen kommer igjen med nytt navn. Fellesnevneren for disse aktørene er usikkerheten og ofte dårligere kvalitet. Risikoen er også større for at du ender opp med å bruke svart arbeidskraft. Dermed kan miste retten til garantier, reklamasjon og forsikringer.

Forhør deg med naboen, les deg opp på egenhånd og vær aktiv i spørsmålsutspørringen! Valget ditt bør gi deg ro og garanti om at flytteprosessen gjennomføres på en tygg og god måte slik at du er sikker på at eiendelene dine er godt tatt vare på under hele flyttingen.

Sørg for at eiendelene dine er forsikret

Husk at eiendelene dine bør være forsikret under flytteprosessen. Uhell kan skje de beste og ting som flyttes på kan gå i stykker. Et flyttebyrå er pålagt å ha ansvarsforsikring og godsansvarsforsikring. Flyttebyråenes forsikringer dekker ikke mer enn 1200kr pr m3 skadet gods. Derfor kan det være viktig å ha egen forsikring, dersom du ikke har innboforsikring som dekker flytting.

En standard innboforsikring gjelder på gammel og ny adresse, men det er ikke sikkert at den dekker selve flytteprosessen. Du bør derfor undersøke hva din innboforsikring dekker før flytting. Som kunde er du selv ansvarlig for å tegne transportforsikringen, eller flytteforsikring.

Dersom du ikke har en utvidet innboforsikring anbefaler vi at du tegner en egen flytteforsikring. Forsikringspremien ligger vanligvis på ca. 0,5 prosent av verdien på flyttegodset. Da er du forsikret under flytting for «plutselig ytre årsak» eller uhell.

I praksis gir dette dekning mot at ting blir skadet ved uhell under flyttingen, inkludert inn- og utbæring og transport med bil. Når du har verdifulle gjenstander, er dette en liten pris å betale for å sikre økonomiske tap. Om ønskelig, kan vi i Flytteservice, i samarbeid med IF forsikring, tilby deg en slik forsikring.

Få skreddersydde flyttetilbud!

Når du skal flytte kan du få tilbud som er skreddersydde for deg og din situasjon. Finn ut hvordan flyttebyrået kan bidra til å gjøre flytteprosessen bedre for deg.

Nedpakking av eiendeler kan være like tungt som selve flyttingen og et godt flyttebyrå tilbyr også lagring, flyttevask og renovasjonstjenester.

Vi i Flytteservice AS gir deg trygghet og sikkerhet under hele flytteprosessen. Du kan kontakte vår kundeservice når det passer deg! Mannskapet vårt har mange års erfaring og vi har gode biler som er utstyrt til å håndtere vanskelige oppgaver. Skulle det skje noe uforutsett underveis, er det godt å vite at du vil få god oppfølging i etterkant av flytteoppdraget.

Hos Flytteservice er kunden alltid i fokus, slik at du kan være trygg på at vi utfører oppdraget og kan hjelpe deg i alle fasene av flytteprosessen med høy kvalitet.

Du får jobben gjort trygt, effektivt og hyggelig!

Leave a Reply