Å vaske seg ut av leiligheten når du skal flytte, er ikke bare bare. Det holder ikke å kun gå over flatene og moppe overfladisk på gulvet. Leiligheten skal rett og slett se helt ny ut når du er ferdig med den. 

Om du bestiller profesjonell flyttevask, sparer du mye tid og energi – som du heller kan bruke på å fokusere på selve overtakelsen. Her er noe av det Flytteservice AS hjelper deg med om du bestiller flyttevask. 

Sjekkliste for utvask av leilighet

Grundig vask: Når du gjør din faste vask i hjemmet, har du gjerne en rutine du følger bevisst eller underbevisst. Du utsetter kanskje toppen av skapene til en annen gang, og ignorerer mørke kriker og kroker som bare står og samler støv uansett. Det er lett å låse seg til denne faste rutinen, selv når du vet at det er den siste vasken du skal gjøre i leiligheten. Dessuten har du kanskje et tidspress på deg og vil helst fokusere på andre ting. Med profesjonell flyttevask får du noen som tar seg god tid på hver eneste flate og hjørne. 

Riktig bruk av mopp på flatene: For å vaske flater riktig, skal de vertikale flatene tas med tørrmopp, og de horisontale med våtmopp. Unntaket er taket, som fort kan bli veldig grisete om det vaskes vått. Dessuten hjelper det å kunne de små triksene som mange ikke er klar over, for eksempel at vegger skal vaskes nedenfra og oppover. Det er viktig at det brukes en ren mopp og at malingen tåler å bli vasket. 

Rene speil: Det er som regel ikke mangel på speil i hjemmet, både små i øyehøyde og helfigurspeil som strekker seg fra gulvet til taket. Når man vasker dem kan det fort oppstå stygge striper og skjolder, og når man prøver å fjerne dem, gjør man bare vondt verre. Med riktig teknikk og utstyr, lar dette seg unngå. 

Vask av vinduer: Skitne vinduer er noe av det første man legger merke til ved en overtakelse, spesielt om sola skinner inn. Å vaske vinduer er litt som å vaske speil. Man bør unngå skjolder, og ikke bruke for mye vann og såpe. Noen ganger holder det å kun vaske innsiden, men det er gjerne på utsiden det er mest skittent, etter at støv og pollen har samlet seg opp gjennom året. Så lenge vinduet kan vendes og vaskes innenfra, passer vi på å få vasket utsiden godt. 

Les også: Fem fordeler med flyttebyrå

Vask av skap og hyller: Alle skap, skuffer og hyller skal vaskes både på utsiden og innsiden. Det gjelder både på kjøkkenet, soverommet og alle andre hyller. Oppå skapene kan det ha samlet seg mye fett og støv, så her er det spesielt viktig å gå grundig til verks. Et triks for å holde det rent frem til neste beboer kommer, er å legge et lag med plastfolie eller bakepapir i hver hylle. Da er det disse som samler støv i stedet for skapene, og de kan kastes når tiden er inne. 

Rense sluket: Hvordan sluket skal renses, avhenger litt av hvor nytt badet er. Moderne bad har en beholder i sluket, hvor hår og såpe har samlet seg, som du enkelt kan dra opp og tømme. Har du derimot et eldre bad, må du gå mer fysisk til verks. Noen ganger må du bruke en avløpsrenser med trommel og sveiv for å dra løs restene som sitter langt ned i rørene. Om du ser at noe har forsteinet, bør du bruke en gammel oppvaskkost til å skrubbe det vekk. Dette er arbeid som kan oppleves både ekkelt og tidkrevende. Husk at du også må ta sluket på kjøkkenet!

Ventiler og rør: Selv om du vasker utenpå og rundt ventilene, har det ofte samlet seg smuss og støv innvendig i kanalene tilknyttet ventiler. Der må det rengjøres litt grundigere. Det er viktig å vite hvordan du unngår å vri på selve ventilen, da dette vil påvirke luftgjennomstrømningen, og at du ikke skyver støv lenger inn i kanalen. 

Hvitevarer og ovner: Det er ikke alltid hvitevarene skal stå igjen ved flytting, men om de skal det, er det særdeles viktig å rense dem skikkelig. Man har ikke lyst til å finne spor etter andres matrester i sitt nye kjøkken. Kjøleskapet er enkelt nok, men stekeovnen og kjøkkenvifta tar tid og er ikke alltid like enkle å rense!

Stedene du vanligvis glemmer: Når du er så opptatt av å vaske alle de store tingene, er det lett å glemme de små detaljene. Lister, lysbrytere, håndtak og stikkontakter må også være skinnende rene. Og har du husket å vaske under badekaret? Ikke la disse tingene gå i glemmeboka fordi du har så mye annet å tenke på!

Les også: Flytteservice har 99,82 prosent kundetilfredshet

Flytteservice AS gjør utvask i hele Oslo og Akershus

Om du synes alt dette hørtes litt mye ut, trenger du ikke fortvile. Flytteservice AS kan gjøre vaskejobben for deg. Vi vasker i hele Oslo og Akershus, og har lang erfaring med flyttevask av leiligheter og hus. Vi ser detaljene du glemmer, og er effektive og grundige. Når du overlater ansvaret til oss, kan bruke kreftene dine på andre ting. Vi har selvfølgelig vaskegaranti, så om du ikke skulle være fornøyd, kommer vi tilbake og går over en gang til.

Hva koster utvask av leilighet?

Prisen kommer an på hvor stort areal som skal vaskes, antall rom og overflater. Vi har konkurransedyktige priser og kommer gjerne med et prisestimat. Ta kontakt om du ønsker en uforpliktende prat eller mer informasjon!

Leave a Reply