Nærmer flyttedatoen seg med stormskritt, samtidig som du innser at dere kanskje ikke får til å gjøre hele flyttingen selv? Før du bestemmer deg for å bruke et flyttebyrå, er det greit å vite hvor mye det vil koste. Her får du en enkel oversikt over hva som spiller inn på prisen for flyttelasset, så du kan tilpasse flyttehjelpen til akkurat det dere trenger.

Hvor mye hjelp trenger du?

Har du mange tunge ting, ønsker du å gjøre det meste selv, eller vil du ha en fullserviceløsning der flyttebyrået både pakker ned tingene deres, flytter og pakker ut alt i det nye hjemmet deres? Flytteservice kan hjelpe deg med alt fra flytteesker og transport til lagring og utvask– og prisen avhenger selvfølgelig av hvor mye du trenger hjelp til.

Hvem, hva, hvor?

På samme måte som du må planlegge selve flytteprosessen, må også flyttebyrået planlegge og få oversikt, både over hva og hvor mye som skal flyttes og hvor det skal flyttes fra og til. Hvis du er usikker på om du har tenkt på alt, kan flyttebyrået komme på befaring for å vurdere omfanget og hvor lang tid selve flyttingen vil ta. Med mange års erfaring, vet flyttefolkene hvordan de pakker, løfter og flytter alle tingene dine på den beste og mest effektive måten. Har du store møbler som må ned en smal trapp? Flyttebyrået tar dette med i beregningen, og planlegger flyttingen og timeplanen slik at jobben blir løst enklest mulig. Men de må også ha nok informasjon til å kunne gi deg en realistisk pris i forkant. Det er nemlig mye som kan påvirke den endelige kostnaden – også etter befaringen.

Hvor mye har du?

Det er mye å tenke på når man skal flytte, og det er ikke alltid lett å få oversikt over alt som må gjøres – og alle tingene man har. Hvor mye skal bli med til det nye hjemmet deres? Det er mange som får seg en overraskelse når de begynner å pakke ned i flytteesker – de fleste har nemlig mye mer enn de tror! Det er viktig å tenke seg om, og få en oversikt over alt som skal være med på flyttelasset. Alt fra store møbler, tepper, elektronikk og utstyr til flytteesker med kjøkkeninventar, bøker, klær og andre tekstiler som sengetøy og håndklær. Og ikke glem alt som ligger i boden eller garasjen! Har dere noe som skal lagres eller kastes, kan Flytteservice også hjelpe dere med lagringsplass og avhending.

Er du klar for å flytte og vet hva du skal ha med deg på lasset?

Fyll ut flytteskjemaet!

Hvordan skal det pakkes?

Selv om de fleste har flyttet flere ganger tidligere, glemmer man gjerne hvor mye jobb det er fra gang til gang. Hvordan var det for eksempel du pakket den lampa sist? Og hvor mange flytteesker trenger dere til klær? Måten du pakker ned tingene på, vil påvirke den endelige prisen på flyttelasset. Og det er lett å glemme at emballasjen og flytteeskene man trenger, også koster noe. Flyttebyrået kan hjelpe deg med både flytteesker og emballasje, og effektiv og forsvarlig pakking i flytteeskene.

Hvordan skal det flyttes?

Midt i all organiseringen og planleggingen finner du kanskje ut at dere ikke har tilgang til bil, har fysisk kapasitet til, har tid eller mulighet til – eller rett og slett ikke orker – å gjøre selve flyttingen og transporten selv. Løsningen? Å leie noen som kan ta de tunge løftene for dere.

Et profesjonelt flyttebyrå med lang erfaring har spesialkompetanse og passer godt på flyttelasset hele veien fra det gamle til det nye hjemmet deres. Flyttefolkene har lang erfaring med hvordan de skal løfte den tunge hjørnesofaen ut av den kronglete kroken, og de vet hvordan flyttebilen skal pakkes for at lysekrona og den antikke kommoden din kan fraktes trygt, uten skader. De har pakkekompetansen på plass og fyller flyttebilen effektivt som et puslespill av esker og møbler – slik at de bare trenger å kjøre ett flyttelass. Og skulle det mot formodning skje noe uforutsett på veien, har flyttebyrået forsikringene i orden, så du slipper å bekymre deg.

Hvor lang tid tar det?

Selv om flyttebyrået setter av et visst antall timer til flyttingen basert på hva og hvor mye dere skal ha flyttet, er det et fysisk arbeid hvor man ikke kan ta noen snarveier for å bli raskere ferdig. Et flyttebyrå med lang erfaring vil gjøre en effektiv og god jobb, men det er likevel mange uforutsette ting som kan gjøre flyttingen mer komplisert – som gjør at det tar lengre tid for flyttemannskapet.

Hvordan ser det ut der du bor nå, og hvordan er planløsningen der du skal flytte? Kan flyttebilen kjøre helt inn til inngangsdøra? Hvor mange etasjer må pianoet og vaskemaskinen bæres, og hvor smal er nå egentlig den trappa? Flyttingen tar rett og slett den tiden det tar, og flyttefolkene jobber iherdig helt til alt du skal flytte er trygt på plass i det nye hjemmet ditt.

Hvorfor koster det så mye å flytte?

Prisene på flyttebyrå i Oslo kan variere, men når du vet hva du betaler for, er de fleste svært fornøyde med å få et godt utført arbeid til en god pris. Flytteservice er opptatt av å gi deg et mest mulig realistisk prisestimat basert på hva som skal flyttes og hvor lang tid vi tror det vil ta. Med en god og realistisk vurdering i forkant, blir det færre overraskelser for deg – for eksempel hvis du glemte å tenke på kjellerboden og det tar oss noen timer ekstra – og det gir en mer forutsigbar timeplan, både for deg og de andre vi skal hjelpe med å flytte.

Ikke glem at flytting er hardt, manuelt arbeid, og det må settes av nok timer. Flyttefolkene gjør en fysisk krevende jobb og fortjener både rettferdig betaling og gode arbeidsforhold. Heldigvis stiller arbeidsmiljøloven en rekke krav til arbeidsmiljøet. Husk at gode arbeidsbetingelser bidrar til effektivitet og trivsel – og bedre kvalitet på tjenesten.

Når du velger et profesjonelt flyttebyrå med mange års erfaring, velger du også noen som passer på alt dette. Er du klar for å flytte og vet hva du skal ha med deg på lasset?

Fyll ut flytteskjemaet!

Leave a Reply